Folkemødet om fremtidens (arbejds)fællesskab blev afholdt tirsdag d. 3. oktober på Cafe Nicolai i Århus, og der var en god debat uden pauser i to timer.

Knud Aarup og Iben Nørup kom begge med interessante oplæg, og vi har klippet nogle af deres pointer ud, og der er også mulighed for at se hele deres oplæg. Begge varer omkring 10 minutter.

Samtidig blev hele debatten sendt live og kan ses på her på wwww.facebook.com/aarhusforvelfaerd

Iben Nørup er forsker i sociale forhold og beskæftigelse ved Aalborg Universitet.

Se hele hendes oplæg her nedenfor.

Iben Nørup mener, at der er en ændring i opfattelsen af, hvornår man er en berettiget borger i samfundet. Se uddrag af hendes oplæg her.

Finn Aarup er tidligere topembedsmand, og har blandt andet kritiseret centraladministrationen for manglende viden. Se hele hans oplæg nedenfor her.

Uddrag af Knud Aarups debatoplæg til folkemøde om fremtidens arbejds(fællesskab). Der er en mulig sammenhæng medllem antallet af psykisk syge, dårlige sundhedssystem, integration og antallet af hjemløse.

Uddrag af Knud Aarups debatoplæg til folkemøde om fremtidens arbejds(fællesskab). Hvis man har en eller anden form for funktionsnedsættelse, eller en form for psykisk sårbarhed eller et socialt problem, så sandsynligheden for fiasko med uddannelse “kolo-enorm stor”.

Uddrag af Knud Aarups debatoplæg til folkemøde om fremtidens arbejds(fællesskab). Det Nationale Forskningcenter for Velfærd (SFI) mener ikke, at det med sikkerhed kan påvises, at der er en sammenhæng mellem fattigdom og børns indlæringsevne. Det mener Knud Aarup bliver brugt politisk eksempelvis med kontanthjælpsloftet.

Uddrag af Knud Aarups debatoplæg til folkemøde om fremtidens arbejds(fællesskab). Danmark er et dejligt land, sagde Lars Løkke i sin åbningstale. Knud Aarup mener, at det er en illusion, at Danmark er velfærdssamfund for alle. Det er det kun for 80%.